El Correllengua engega els motors amb amenaça de pluja

Cartell Correllengua Gràcia 2012Després d’un any d’espera avui s’inicia la celebració del Correllengua de Gràcia tot i les males previsions meteorològiques. Segons fonts de l’organització, el programa ha patit lleugers canvis pel que fa als espais.

La festa dóna el tret de sortida amb la xerrada-col·loqui “Realitat lingüística i política als diferents territoris dels Països Catalans”. L’activitat es portarà a terme a l’Espai Albert Musos (carrer l’Alzina, número 7-9) a partir de les 20 hores. En ella intervindran Salvador Cot, director de Nació Digital, Toni Trobat d’Illencs pel Català, Vicent Marzà de l’Escola Valenciana i Natxo Sorolla, sociolingüística de la Franja.

Organitzat per la Coordinadora d’Associacions per la Llengua catalana (CAL), l’Espai País Valencià, Illencs pel català i per la Plataforma d’Entitats Juvenils de Gràcia (PEJG), la festivitat presentarà activitats durant tota la jornada de demà. Com a novetat, enguany el Despertafolk i el Correllengua es fusionen en una única festa que es portarà a terme entre la plaça de la Vila de Gràcia, l’Ateneu La Torna i el Casal de Joves La Fontana. Anem a detallar-ho.

Tocades les 10 del matí de dissabte s’iniciarà la cursa d’orientació lingüística a càrrec de Farra-o “Fes-la córrer al Correllengua” a la plaça de la Vila. Arribats al migdia, damunt les 13.30 hores, Illencs pel català prendrà relleu a la plaça per construir un llaç humà per la llengua. Es tracta d’una iniciativa creixent a l’illa de Mallorca per mor de les ofensives que darrerament pateix el català a les illes Balears i Pitiüses en mans del Govern Balear presidit per José Ramón Bauzá.

El primer canvi en el programa esdevé a l’hora de menjar. El dinar popular i el tastet gastronòmic dels Països Catalans es portarà a terme a La Torna, com també el combat de glossadors amb Mateu Xurí, Macià Ferrer i Ferriol Macip, entre d’altres. En el mateix espai actuarà el grup del País Valencià, Baraka Folk, a les 18 hores.

Les activitats de tarda han quedat suspeses per l’amenaça de pluja, segons fonts de l’organització , encara que l’entrada de la flama amb l’actuació de la Colla Bastonera de Gràcia Cop a Cop acompanyada de la lectura del manifest es durà a terme al Casal de Joves La Fontana.

I finalment i per acabar en bon peu, el grup aragonès Maut actuarà conjuntament amb els electrocambra Cinemascope i la representació de rap de Mallorca i Igualada, Hugkakke i Valtònyc. El concert començarà a les 22.30 hores al Casal de Joves La Fontana.

Per no perdre’ns tot i els canvis esdevinguts en últim moment a causa de les males previsions meteorològiques, demà s’anirà informant dels actes a través del twitter @Graciaviva.

Tríptic CLL Gràcia 2012 adaptat