El 2 de juny tornem a fer escola

El proper dissabte 2 de juny des de les 11 del matí els veïns i les veïnes de Gràcia estan convocades a defensar l’escola pública i a denunciar la situació de precarietat que viuen les famílies i els infants de l’Escola Univers actualment en barracots, i alhora reclamar un ús públic i col·lectiu per al solar del carrer Bailen on s’ha dubicar la nova escola fins que no comencin les obres.

La jornada s’iniciarà amb un cercavila que recorrerà els carrers del barri des de la plaça de la Vila fins la plaça John Lennon, davant del solar de la nova escola. A continuació, i durant el dia si realitzaran multitud d’activitats.

Aquests actes donen continuïtat al cercavila i posterior obertura del solar de la nova escola el passat mes d’abril.

MANIFEST INAUGURACIÓ ESPAIUNIVERS

 

Com a membres de l’Assemblea de la Vila de Gràcia, com a pares i mares afectats, com a veïns, com a ciutadans, volem denunciar, en aquest moment, precisament, en què els béns i serveis públics són més necessaris que mai, la seva privatització o eliminació directa; que fa que es generin unes carències que, a la llarga, farà augmentar la bretxa social, posant en entredit el principi irrenunciable de la igualtat d’oportunitats.

Aquesta campanya de privatitzacions i retallades de béns i serveis públics empresa per les diferents administracions és coherent amb el mateix model econòmic que ens ha portat a aquesta situació, a l’expoli al que està sent sotmesa la ciutadania europea, i no sols afecta als serveis socials i al benestar de la ciutadania, sinó que, a més, resta espais comuns i de trobada necessaris per a la construcció d’una societat activa i desperta, capaç de prendre decisions, capaç de plantejar una alternativa, davant el buit al que ens ha relegat l’Administració, sobre aquells assumptes que directament ens afecten.

Reivindiquem, amb la “recuperació” d’aquest Espai Públic, la falta de places i escoles públiques per als veïns i veïnes, la manca d’espais verds, d’oxigenació del barri, i el nostre dret a “construir”, de forma simbòlica, a partir d’un espai en ruïnes, un altre model de gestió, el principi del qual sigui l’horitzontalitat.

Espai Univers sorgeix amb la idea de què els seus valors romanguin en el temps i doni lloc a nous espais en el barri regits pels principis dela Horitzontalitat, dela Solidaritati de l’Autogestió, però també neix com a forma de denunciar la mala gestió dels béns públics i reivindicar uns serveis públics de qualitat a tots els barris de la ciutat. Per aquesta raó, el funcionament d’aquest nou espai en el barri queda supeditat a l’ús al que fou destinat prèviament, comprometent-nos qui avui estem aquí i qui participi en ell en un futur, a deixar via lliure en el moment en què, definitivament, l’Ajuntament de Barcelona i la Juntade Districte del barri dela Vila de Gràcia es comprometin a construir l’escola Univers en aquest espai, promesa als pares i mares afectats al llarg d’aquests últims quinze anys.

Assemblea de la Vila de Gràcia

Pares i mares de les escoles afectades

Plataforma d’Entitats Juvenils

Anuncis