Presenten la ‘Plataforma Defensem el Parc Güell’

La Plataforma que ara es presenta públicament va néixer el 17 de juliol de 2012 en resposta a la intenció de l’Ajuntament de Barcelona de tancar la zona monumental del Parc Guell i fer-ne un accés de pagament. La necessitat de destapar la demagògia que utilitzen les parts a favor del tancament i evitar el tancament, han sigut les principals motivacions per la creació de la Plataforma.

En el seu manifest la Plataforma Defensem el Park Güell sosté que:

– El tancament no repercutiria de forma positiva als usos comunitaris del parc ni evitaria les molèsties derivades.

– El tancament per a cobrar entrades atemptaria contra l’ús públic i comunitari del parc que no el concebem com a un negoci sino com a parc urbà.

– El parc actualment ja genera suficients ingressos per a cobrir les despeses derivades dels seu manteniment.

– Ni la imposició de tanques ni el cobrament d’entrades, encara que amb discriminacions i acotaments, no serien pas la sol·lució a la massificació de gent al parc i molt menys a les zones circundants a aquest, més aviat intensificarien aquestes problemàtiques.

Davant d’aquests fets des de la plataforma rebutja qualsevol tipus de límit i/o cobrament per l’accés a qualsevol zona del Park Güell, incloses la zona monumental i les portes exteriors que s’han imposat fa uns anys en detriment de la seva estètica natural; reivindica l‘accés universal i anònim a tot espai públic i demanem transparència i democràcia en tot el procés.

Diverses entitats ja s’han adherit al manifest de la Plataforma, com l’Agrupament Escolta Jaume I, la Comissió de Joves del Coll, la Federació d’Associacions de Veïns de Barcelona, la colla Malèfica del Coll, l’Ateneu Popular de Vallcarca, la CUP de Gràcia, La Barraqueta o col.lectius a nivell de ciutat com la plataforma Defensem el Port Vell o Males Herbes

Anuncis