La Plataforma Defensem el Park Güell pren embranzida amb la presentació

El passat dissabte 27 de novembre al matí, la Plataforma Defensem el Park Güell es va presentar públicament en roda de premsa a les escales del parc. El portaveu de la plataforma explicà que el tancament no repercutiria de forma positiva als usos comunitaris del parc ni evitaria les molèsties derivades de l’alta concurrència al parc i el seu entorn. I que no només no serà beneficiós, sinó que la instal·lació de tanques i el cobrament d’entrades, encara que sigui amb discriminacions positives per als veïns, no seria la solució a la massificació de gent al parc i molt menys a les zones circumdants a aquest, on més aviat s’intensificarien les problemàtiques. Afirmà que si l’accés és de pagament s’atemptarà contra l’ús públic i comunitari del parc que ha de ser concebut com a un parc urbà i no com a un negoci, i afegí que el parc ja genera suficients ingressos per a cobrir les despeses derivades del seu manteniment.

Durant la roda de premsa es va desplagar una pancarta des de la terrassa superior en al que es podia llegir “defensem el Park Güell, accés lliure i gratuït per a totes” i s’han repartit unes ocatvetes entre el públic visitant on s’hi reivindicava l’accés universal i anònim a tot l’espai públic, es rebutge qualsevol tipus de límit o cobrament per a l’accés a qualsevol zona del parc, inclosa la zona monumental i es demana transparència i democràcia en la iniciativa de l’Ajuntament per a tancar el parc.

La CUP també s’oposa al tancament
Des de fa mesos la CUP està duent a terme una campanya contra les maniobres de l’ajuntament per a tancar i limitar l’accés al parc. Fa unes setmanes va presentar una guia on es recullen informacions, crítiques i alternatives al tancament del parc. Podeu consultar la guia en línia aquí.
Anuncis