L’esquerra independentista de Gràcia crida a la vaga general del #14N

Les organitzacions de l’esquerra independentista de Gràcia: la CUP, Endavant i Arran, han fet una crida a secundar la vaga general convocada el proper 14 de novembre.

Aquesta Vaga General és cosa de totes i tots!

Per què aquesta vaga?

La gent treballadora, les pensionistes, els joves, la immensa majoria de la població estem vivint avui dia un atac d’una magnitud sense precedents de la banca i la patronal. Ja fa dècades que estem patint la progressiva degradació de les nostres condicions de treball i de vida, però en els darrers anys aquest atac s’ha intensificat amb la crisi capitalista i l’ofensiva del deute, creat per afavorir justament els banquers i capitalistes que han provocat la crisi, i que pretenen aprofitar-la per desmantellar els nostres drets laborals, per liquidar les prestacions socials aconseguides amb la lluita, per privatitzar i desposseir-nos dels béns públics i apropiar-se de la riquesa col·lectiva.

La reforma laboral que facilita l’acomiadament i liquida els convenis col·lectius; la reforma de les ja miserables pensions; la degradació, retallades i privatitzacions de l’ensenyament , la sanitat i els serveis públics tenen aquest objectiu, robar-nos impunement el futur per seguir acumulant beneficis mentre la majoria ens empobrim. Aquestes polítiques ens han portat a tenir 3 milions de pobres, 1,3 milions d’aturades i aturats i 80.000 persones desnonades als Països Catalans.  Els diferents governs, estatal i autonòmic, són titelles executors del dictat de la banca i la patronal, els veritables culpables. I el que més afecta als veritables culpables és plantejar-los directament a ells el combat, aquest és el poder de la vaga. I aquesta vaga general és una oportunitat per dir-los ben clar que estem disposats a plantar-los cara.

Serveixen les vagues?

La vaga és la millor eina que tenim els i les treballadores per defensar els nostres drets. Tota l’economia se sustenta en el nostre treball, sense les nostres mans cap país no funciona, la riquesa que acumulen empresaris i banquers és fruït del nostre esforç, són ells els que ens necessiten.

Els i les treballadores dels Països Catalans tenim una llarga història de vagues i lluita pels nostres drets, des de les primeres vagues a Alcoi i Camprodon el 1835, la primera vaga general de l’any 1855 a la Catalunya industrial del tèxtil pel dret d’associació, reducció de la jornada i salaris dignes; la gran vaga dels i les espardenyeres d’Elx el 1903;  la vaga de ferroviaris de València el 1917 que acabà amb una vaga general revolucionària; la vaga de la Canadenca el 1919; la vaga general revolucionària de 1934,  les lluites i vagues de Laforsa, Roca, Macosa,  les drassanes i els estibadors els anys setanta i vuitanta; i encara més recentment, vagues generals com la del 14 de desembre de 1988 que va aturar els primers intents de reduir la prestació d’atur i d’introduir els contracte precaris per joves del govern de Felipe González;  les vagues generals de 1992, 1994 contra les retallades de la prestació d’atur i reformes laborals del PSOE; la vaga de 2002 que va aturar el ‘decretazo’ d’Aznar, o vagues d’empreses en lluita com TMB pels dos dies.

Ha estat amb les vagues i la lluita que s’han aconseguit els drets històrics i conquestes socials com la jornada de 8 hores, el salari mínim, les prestacions d’atur, el dret a vacances, i tots els drets ara greument amenaçats i limitats, i només amb les vagues i la lluita els mantindrem i recuperarem.

Una vaga també per la democràcia i la sobirania nacional

També fem vaga per defensar els nostres drets nacionals: no podem tenir independència si seguim sotmesos a polítiques d’austeritat i retallades dictades pel capital financer, i imposades per institucions com la Unió Europea, el Banc Central Europeu, o el FMI,  que estan al seu servei, que posen i treuen governs al marge de cap democràcia, i que suposen la negació de la sobirania dels pobles per determinar quina economia volem. Perquè les polítiques aprovades pel govern espanyol, i també pels governs autonòmics, suposen la completa negació de la nostra sobirania, eliminen tota capacitat de decidir lliurement el nostre futur.

Estudiants, aturades, pensionistes

Les polítiques econòmiques d’austeritat, de saqueig dels serveis públics com la salut i l’educació, de retallades de les pensions, de les prestacions d’atur, de privatitzacions, de rescat de bancs i especuladors mentre es facilita l’acomiadament i es destrueix el teixit productiu, ens afecten a tots i totes. Estudiants, pensionistes i aturades podem participar en les mobilitzacions i contribuir a la Vaga General.

Comerciants, també us afecta

Si continua l’empobriment, les rebaixes de salaris i l’atur massiu causat per les actuals polítiques econòmiques, no quedarà ningú que compri als vostres establiments. A més la pujada de l’IVA, una mesura més destinada a fer pagar a la població la crisi causada per la banca i el capital, mentre les grans fortunes segueixen gaudint de polítiques fiscals favorables i perpetuen impunement el frau,  recau directament sobre vosaltres. No esteu al marge d’aquest atac dels rics contra el poble, també us afecta. Si us desenteneu de la vaga, esteu afavorint els que també us escanyaran a vosaltres.

Hi ha alternativa: la lluita

Ens diuen cada dia que la política neoliberal de retallades en drets i serveis públics és l’única possible: això és mentida,  no només no és l’única sinó que és la pitjor possible per als nostres drets i per al present i el futur de la immensa majoria. L’única manera d’aturar-la és defensant-nos, lluitant, mobilitzant-nos i organitzant-nos, per aturar els seus atacs als nostres drets, per aconseguir millors condicions, i al capdavall, per posar les bases que ens permetin enderrocar aquest sistema de desigualtat i misèria.

Per tot això, fem una crida a participar en la vaga general del proper 14 de novembre.

Volem un país on l’economia estigui al servei de les necessitats de les persones i no dels beneficis de les empreses. Un país on el poble tingui capacitat efectiva de decidir sobre els afers polítics, econòmics i socials que determinaran el nostre futur. No serà un camí fàcil, però no tenim alternativa. Només si plantem cara podrem passar a l’ofensiva; i hem de plantar cara en tots els àmbits: al carrer, al  lloc de treball, a les universitats i escoles, i també a les institucions que fins ara han estat domini exclusiu dels partits d’ordre, com el Parlament de la Ciutadella.

Aquest 25N planta’ls cara votant la Candidatura d’Unitat Popular – Alternativa d’Esquerres.

Esquerra independentista de Gràcia:
CUP de Gràcia + Endavant (OSAN) de Gràcia + Arran de Gràcia

Anuncis