La Vaga General paralitza Gràcia

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

Després del piquet nocturn de la mitjanit, aquest dimecres 14 de novembre la vaga general tenia a Gràcia com a punt d’atenció el piquet central que ha començat a les 8 a la plaça de la Vila. Centenars de persones han recorregut els carrers per a garantir el dret a vaga dels i les treballadores, sovint coaccionats per forçar-los a treballar contra la seva voluntat en una jornada de vaga. Pocs han estat els establiments oberts, ja que la gran majoria de comerços han tancat en suport a la vaga general. A la Vila de Gràcia, el seguiment es podia calcular al voltant del 90%, mentre que als barris de Vallcarca, Camp d’en Grassot i Salut era inferior, si bé igualment majoritari. Com a dada destacable, en aquesta vaga ha tancat el Mercat de l’Abaceria, per primera vegada completament, així com el mercat de l’Estrella. Només al de la Llibertat algun paradista esquirol ha volgut obrir.

Al carrer Escorial els treballadors de Parcs i Jardins de Barcelona s’han afegit al Piquet Gracienc, que després de recórrer la Travessera de Dalt, Lesseps i Grtan de Gràcia, ha vist com també s’hi afegia un piquet de sanitat i ensenyament, a l’alçada de Fontana. El grup resultant, de prop de 500 persones, ha arribat a la plaça de la Vila, on s’ha fet una cassolada en què han pres part nombrosos veïns i veïnes de Gràcia, i un membre del comitè de vaga ha llegit des d’un balcó un manifest que exposava els motius de la vaga, remarcant que els drets socials dels que gaudim han estat aconseguits amb les lluites i les vagues, i que si els perdem, serà perquè no haurem lluitat per mantenir-los. Després, centenars de persones s’han dirigit a la seu de CDC del carrer còrsega per denunciar les retallades del govern autonòmic.

A la tarda, l’esquerra independentista es reunia a la plaça del Raspall per dirigir-se a la manifestació unitària convocada per tota l’esquerra alternativa, moviments socials i sindicalisme combatiu a les sis de la tarda als Jardinets de Gràcia.

Anuncis