Veí aconsegueix la dació en pagament gràcies a la mobilització

Foto CX El pols del César amb Catalunya Caixa ha conclòs amb el compromís per part de l’entitat d’acceptar la dació en pagament que allibera el veí del deute il·legítim al qual havia de fer front. Després de quatre anys de pagaments del seu crèdit hipotecari, la xifra que en César havia assumit fins al moment ascendia a 112.000 euros, però els recàrrecs que Catalunya Caixa imposava es quantificaven en 68.000 euros de deute, que encara quedaria per pagar després de l’execució hipotecària i 44.000 euros en concepte de la diferència entre el preu del mercat i el preu de subhasta, a més de la cessió del magatzem del seu germà, amb el qual s’havia avalat la hipoteca. Un conjunt de condicions que havien arribat a desestabilitzar la situació personal del veí fins al punt de desestructurar la seva família.

Quatre mesos d’assetjament per part de l’oficina 011 (travessera de Gràcia, 175) han estat suficients perquè en César es decidís a passar a l’acció i portar el seu cas a la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca i a l’Assemblea de la Vila de Gràcia. Després d’una primera negociació amb resultats nefastos (CX pretenia concedir-li una moratòria temporalment obligant-lo a fer front al deute en els dos propers anys), el dilluns 17 a les 10 h del matí, una trentena de persones van protagonitzar l’ocupació de l’oficina com a mesura de pressió per a l’obertura d’unes negociacions reals. En el transcurs del matí van aparèixer diferents patrulles dels mossos d’esquadra, agents de paisà i fins i tot el comissari. El director de l’oficina es va negar a arribar a cap acord i va citar l’Àrea de Recuperacions i Estructuracions de l’entitat, que es van comprometre a donar una resposta l’endemà, amb la condició que es desconvoqués la concentració de suport davant l’oficina per tal de no malmetre la seva imatge.

Avui dimarts a les 9 h del matí s’ha tancat la negociació amb el compromís d’acceptar la dació en pagament, encara que sense cap document que així ho certifiqui.

Aquesta experiència demostra que la mobilització popular és necessària per combatre les injustícies a les quals ens veiem evocades les classes populars, i que realment tenim la capacitat d’aconseguir victòries.

Catalunya Caixa s’ha beneficiat de 9.800 milions d’euros de l’ajuda pública mentre expulsen veïns i veïnes de casa seva (8.000 pisos buits a Gràcia). Cal seguir denunciant el salvament de bancs i caixes, i és per això que fem una crida a totes aquelles persones que es trobin en una situació similar o senzillament d’amenaça de desnonament a utilitzar els mecanismes que són al seu abast i a apropar-se a les plataformes i col·lectius que treballen per a la transformació social, perquè juntes ho podem tot.

GRÀCIES, CÉSAR, I ENDAVANT AMB LA LLUITA. STOP DESNONAMENTS

Anuncis