Dijous 10 la Sirga presenta “L’independentisme a les Illes Balears” de Joan Pau Jordà i Miquel Amengual

illesbalearsEl proper dijous la llibreria Sirga presentarà el llibre “L’independentisme a les Illes Balears” de Joan Pau Jordà i Miquel Amengual.

L’acte tindrà lloc el proper dijous 10 de gener a les 7 de la tarda a la llibreria, al carrer Tordera 34.

Com assenyala l’historiador Antoni Marimon en el pròleg d’aquesta obra, «l’independentisme pancatalanista ha suposat una mena de descolonització ideològica i ha fet veure que hi podia haver vida al marge d’Espanya, un fet que xoca amb la mentalitat provinciana de la majoria dels illencs, adoctrinats durant segles en l’espa­nyolisme per totes les eines de l’aparell estatal».

D’aquesta manera, ja sigui des dels moviments en defensa del territori o de la llengua fins a les manifestacions pel dret a l’autodeterminació, passant per les mobilitzacions en defensa dels drets civils o contra la corrupció, les persones i organitzacions independentistes han tingut un paper protagonista en la vida política i social de la nostra terra.

El llibre  pretén treure a la llum les causes d’aquest moviment, la seva evolució i els moments de més efervescència, des del seu sorgiment en la dictadura franquista fins avui, així com oferir una descripció històrica i ideològica de les principals organitzacions que han format, i formen part del moviment independentista.

Anuncis