Prop de 300 persones reivindiquen aturar el desallotjament del Casal Popular de Gràcia

El procés judicial començà fa 4 anys però ara és quan està veritablement “en perill”.

Prop de 300 persones s’han manifestat pels carrers de la Vila de Gràcia aquest divendres dia 25 de gener per aturar l’imminent desallotjament del Casal Popular de Gràcia. La plaça Revolució fou el punt i principi de la cercavila. La marxa recorregué les places de Virreina, la de Diamant, la de Vila i els carrers Torrent de l’Olla, Gran de Gràcia i Ros de Olano, entre d’altres. La lectura del manifest davant del Casal per part del col·lectiu que gestiona l’espai ocupat, ARRAN Gràcia, fou la cloenda de la jornada. Els participants mostraren el rebuig al tancament de l’espai amb crits com “11 anys de casal, no s’ensorren!”, “el casal es queda a Gràcia”, “mai podran desallotjar la cultura popular” i “Vila de Gràcia, lliure i combativa”.

La campanya per aturar el desallotjament del Casal Popular de Gràcia “Gràcia sense casal?” va començar ja fa quatre anys, amb el suport de més d’una trentena d’entitats de la Vila i de gent a títol individual. Es convocà, aleshores, una manifestació de les més multitudinàries arreplegant unes 800 persones al carrer. Però precisament és ara quan el Casal està veritablement “en perill”.

Amb aquesta última cercavila, prop de 300 persones han demostrat oposar-se als resultats d’un procés judicial que s’inicià l’any 2009 i que ha arribat a la seva culminació amb una sentència de desallotjament. Totes elles reclamen, entre d’altres, la necessitat de tenir espais autogestionats per les mateixes joves, que esdevinguin un punt de trobada. Fa cosa de poques setmanes que ARRAN Gràcia rebia una carta dels jutjats en què s’avisava que el seu últim recurs havia estat desestimat i que, per tant, es procediria a desallotjar l’espai de Ros de Olano amb Torrent de l’Olla durant la primera quinzena de febrer.

Tot i que des d’Arran afirmen que “s’espera que l’aparell repressiu de l’estat llenci tota la seva maquinària per trencar qualsevol mostra de resistència”, la lluita pel Casal continuarà al llarg de tots aquests propers dies. Així mateix, divendres 1 de febrer s’ha convocat una concentració a les 7 hores del matí davant del Casal Popular. És més, durant aquesta quinzena, ARRAN Gràcia oferirà tot un seguit d’activitats variades com xerrades, taules rodones o tallers, entre d’altres, per commemorar, també, l’11è aniversari de l’espai. 11 anys d’ocupació, de treball i de resistència. 11 anys de Casal que han esdevingut exemple per arreplegar totes les joves de la Vila de Gràcia en un mateix indret per tal d’organitzar-se de manera conjunta i crear, així, un teixit social juvenil més fort que mai. De la mateixa manera que es continuarà volent legitimar i es mostrarà un discurs a favor de l’ocupació.

El casal nasqué en mans de l’Assemblea de Joves de Gràcia, ara ARRAN Gràcia, en una època en què mancaven, encara més que ara, espais per les joves. Per continuar defensant el fet de tenir espais autogestionats per les joves mateixes, el projecte de tenir un Casal Popular de Gràcia continuarà “encara que ens el prenguin de les mans”. És així com l’assemblea local gracienca d’ARRAN demostra la seva voluntat de continuar amb el projecte sigui on sigui, denunciant què existeixen molts edificis de la Vila que estan buits o d’altres que, tot i tenir un renom al barri, són enderrocats per construir-hi pisos de luxe sense cap coherència.

Anuncis