5 detencions de joves de Gràcia en el desallotjament d’un nou espai alliberat

gracia26gossosL’actuació violenta dels mossos d’equadra aquest dissabte 26 a Gràcia per desallotjar un nou espai alliberat al carrer Jesús ha acabat diversos ferits, entre ells un dels 5 detinguts, que ha estat traslladat a l’hospital Clínic de Barcelona.

Els fets han començat quan una patrulla d’agents ha fet acte de presència a l’immoble que joves de Gràcia havien okupat des de fa ja una setmana, un espai abandonat fa temps. Al cap d’una estona, ha aparegut la propietària acompanyada d’agents antidisturbis de la Brigada Mòbil, sostenint la mentida que el local acabava de ser okupat, i s’havia de desallotjar a l’acte.

Els agents aleshores han carregat contra el grup de persones que s’havien concentrat, produint diversos ferits, i després de rebentar la porta de l’immoble, han entrat i han detingut amb violència els 5 joves que encara hi romanien, que han estat traslladats a la comissaria de les Corts, excepte un d’ells que ha estat atès a l’hospital Clínic per les ferides rebudes a mans dels mossos.

En resposta a l’actuació policíaca i les detencions, s’ha convocat concentració al matí a la comissaria de les Corts i a la tarda diverses mobilitzacions de protesta:

  • 19h concentració a la plaça del Raspall, contra la repressió i per la llibertat dels detinguts.
  • 19:30h La Cercavila dels Foguerons, convocada en defensa de la llengua per l’esquerra independentista de Gràcia, esdevindrà també un clam per la llibertat dels detinguts i en defensa dels espais alliberats.

A les set de la tarda els 5 detinguts havien estat posats finalment amb llibertata amb càrrecs d’usurpació.

L'actuació violenta dels mossos ha provocat diversos ferits.

L’actuació violenta dels mossos ha provocat diversos ferits.

Vídeo amb imatges del desallotjament:

Anuncis