No Paguem a Gràcia, dimecres 6 de febrer

La campanya contra l’augment dels transports públics de la Plataforma No Paguem arriba a Gràcia el proper dimecres 6 de febrer. La cita serà a les 19:30h a la Plaça de la Revolució.

cartell_graciaDes de la Plataforma, que ja ha protagonitzat diverses accions en les darreres setmanes, com la del passat dijous 31 de gener, en la qual milers de persones van accedir sense pagar al Metro en una jornada de ‘portes obertes’ a diverses estacions de la ciutat de Barcelona, denuncien un encariment injustificat del transport públic, fomentat per tots els partits polítics presents als diferents òrgans de govern.

Afirmen que “la sobrecàrrega de gestors privats amb finançament públic del transport a l’Àrea Metropolitana (tres organismes públics més tots els ajuntaments que en formen part), que no han patit cap retallada ni de sous, ni d’alts càrrecs, i la manca de pressió fiscal destinada al transport públic, per exemple sobre el vehicle privat, en són clares mostres. Aquest sistema de finançament es fa insostenible, i la classe política només dóna solucions que perjudiquen les ciutadanes, les usuàries del transport públic”.

Denuncien igualment l’ús de diner públic per finançar empreses privades que donen servei de transport (TRAM Baix i Besòs, Bicing, etc.), mentre les seves Direccions segueixen obtenint beneficis econòmics.

Algunes de les mesures que proposa NoPaguem són:

a) Gratuïtat per a persones en situació d’atur o pobresa

b) Tarificació social per a persones jubilades, estudiants i infants

c) NO a l’augment dels preus del transport sota cap circumstància

d) Recuperació de la gestió pública de totes les companyies de transport

e) Cap acomiadament ni disminució salarial i laboral als treballadors de Metro i

f) Readmissió d’Andreu De Cabo, treballador de TMB acomiadat per denunciar la malversació dels directius de TMB.

Anuncis