Aturat l’intent de desallotjament del Casal Popular de Gràcia

La concentració de suport atura el primer intent de desallotjament i segueixen les activitats de suport al Casal Popular de Gràcia

Des del passat divendres 1 de Febrer, el Casal Popular de Gràcia es troba sota amenaça de desallotjament. Hi ha fixada una ordre de desallotjament que permet als mossos actuar qualsevol dia entre l’1 i el 15 de Febrer contra el casal situat al carrer Ros de Olano a la cantonada amb Torrent de l’Olla. Des del dia 1 hi ha programades activitats diàries en defensa del Casal Popular i durant aquests dies han rebut nombroses mostres de suport des de diferents indrets del país i també des de localitzacions més allunyades com Irlanda, País Basc, Roma o Colòmbia. Avui ha estat el dia escollit pels mossos d’esquadra per a efectuar el desallotjament, però la concentració de suport que ha reunit més de 50 persones des de les 5 del matí ha impedit l’acció dels mossos. Les activitats de suport programades segueixen en marxa alhora que segueix encesa l’alarma de desallotjament i la crida a la solidaritat amb el Casal Popular.

382368_211868112290462_230473469_n

 

Aturat temporalment el desallotjament del Casal Popular de Gràcia

Queda aturat el desallotjament del Casal Popular gràcies a la mobilització de la gent que ha acudit de manera immediata a l’espai okupat tan aviat com s’ha començat a difondre la notícia d’una possible actuació policial aquesta matinada. De fet, el dispositiu policial que estava preparat per a procedir al desallotjament, ha hagut d’avortar l’operació. La pressió social ha fet que la regidora del districte, la Sra. Fandos, intervingués en la decisió dels Mossos d’Esquadra per tal d’evitar possibles disturbis. Finalment, Ricard Fernández, comissari de gràcia, ha dit textualment que “avui no hi haurà desallotjament”.

Des de dos quarts de sis del matí els col·lectius i membres a títol personal han donat suport al Casal Popular de Gràcia, mantenint una concentració de suport a l’espera de la arribada dels Mossos d’Esquadra. Sis furgones dels Mossos eren a la comissaria del carrer Marina des de quarts de set del matí. A la confluència de Ros de Olano amb Torrent de l’olla, un centenar de joves continuen a l’espera del possible desallotjament. ARRAN Gràcia, on ara s’integra la històrica Assemblea de Joves de Gràcia, encapçala la protesta, que ha rebut suport presencial des de dos quarts de sis del matí del diputat de la CUP al Parlament de Catalunya i dirigent veïnal gracienc, David Fernández.

Des d’ARRAN Gràcia donem les gràcies a la gent que ha vingut a fer suport contra el desallotjament del Casal Popular atès què sense un jovent actiu i combatiu aquesta resistència no hagés sigut possible. Un jovent organitzat que lluita per plantar cara als atacs de l’opressor. No desallotjaran els nostres somnis!

El Casal Popular de Gràcia seguirà resistint: les activitats programades en el marc de la campanya segueixen en peu. Aquesta mateixa tarda es realitzarà la xerrada “Tortures a les presons”. Font: Arran Gràcia

Més d’una setmana de resistència al Casal Popular

 Després de més d’una setmana, el Casal Popular de Gràcia segueix resistint l’ofensiva de desallotjament durant la primera quinzena de febrer. Dia 1 del mateix mes va donar-se el punt i partida d’un conjunt d’activitats i xerrades englobades en unes jornades per aturar l’ofensiva i, així, celebrar l’11è aniversari de l’espai alliberat.

Són moltes les persones que durant aquests dies han donat suport al projecte de tenir un espai alliberat i autogestionat per les joves, com bé és i va néixer el Casal Popular de Gràcia. En són exemples l’abundant participació als esdeveniments programats passats com el “taller de sociolingüística crítica” a càrrec de la CruïllaCAT, la xerrada sobre “tàctiques policials i control social” de Rereguarda i el dinar popular celebrat el passat dissabte, 2 de febrer, entre d’altres.

 Així, aquesta setmana es presenta amb les activitats següents:  cartell

 – Dilluns 11 de febrer, a les 19 hores. Xerrada: “Tortures a les presons”.

 – Dimarts 12 de febrer, a les 18’30 hores. Xerrada sobre las Chiapas.

 – Dimecres 13 de febrer, a les 19 hores. Xerrada “Rols de gènere”.

 – Dijous 14 de febrer, a les 19 hores. Projecció del documental “Testimonis de preses d’Euskal Herria”.

 – Divendres15 de febrer, a les 20 hores. Xerrada “Els feixistes d’ahir, els demòcrates d’avui. Contra la impunitat, contra l’oblit”, a càrrec del Grup de solidaritat amb l’antifeixisme combatiu.

Font: Arran Gràcia

Comunicat de la Plataforma d’entitats Juvenils de Gràcia (PEJG)

Comunicat de la Candidatura d’Unitat Popular (CUP)

Altres mostres de suport aquí i aquí.

Anuncis