Una quinzena de resistència: el Casal Popular es queda a Gràcia

Reproduïm el comunicat d’Arran Gràcia:

Després de quinze dies, el Casal Popular de Gràcia segueix resistint l’ofensiva de desallotjament estimada per la passada primera quinzena de febrer. Dia 1 del mateix mes va donar-se el punt i partida d’un conjunt d’activitats i xerrades englobades en unes jornades per aturar l’ofensiva i, així, poder celebrar l’onzè aniversari de l’espai alliberat.

Una de les activitats realitzades davant del Casal Popular durant aquesta quinzena

Una de les activitats realitzades davant del Casal Popular durant aquesta quinzena

Són moltes les persones que durant aquests dies han donat suport al projecte de tenir un espai autogestionat i ocupat per les joves, com bé és i va néixer el Casal Popular de Gràcia. En són exemples l’abundant participació als esdeveniments programats passats com la xerrada sobre les “tortures a les presons”, una altra sobre “tàctiques policials i control social” de Rereguarda o els dinars populars celebrats ambdós dissabtes d’aquesta passada quinzena, entre d’altres.

Des d’ARRAN Gràcia volem manifestar la nostra empenta per continuar amb el projecte que tenim entremans. És a dir, tot i que les jornades d’activitats hagin arribat al seu punt de colenda, la lluita per aturar l’ordre judicial que encarrega desallotjar, en data oberta, l’espai situat a Ros de Olano amb Torrent de l’Olla, no s’acaba a aquí. Ans el contrari: el passat dilluns, 11 de febrer, ja aconseguirem frenar un desallotjament gràcies a la clamor organitzada i reunida enfront de l’espai ocupat, així com sabem del cert que aconseguirem aturar qualsevol altra ofensiva futura, molt probable que s’esdevingui atès de la data oberta en com es presenta el procés judicial. Perquè si continuem lluitant, el futur és nostre. I si continuem defensant el nostre Casal, el Casal es queda i es quedarà a Gràcia.

D’aquesta manera, insistim en què és una campanya que no té punt i final, sinó que esdevé més enllà d’ella mateixa: tenir un Casal Popular a Gràcia és un projecte que només fa uns anys va començar i que encara ara li queden molts anys endavant, per no dir sempre.

Continuarem cridant: 11 ANYS DE CASAL NO S’ENSORREN!

15 de febrer de 2013

crònica casal gràcia (1)

Anuncis