[27A] La Trobada Jove de Gràcia posa l’èmfasi en denunciar l’elitisme de Gràcia

La 6a Trobada Jove de Gràcia ja és aquí. El proper dissabte 27 d’abril, la Plataforma d’Entitats Juvenils de Gràcia organitza un any més la ja tradicional trobada del jovent gracienc que sempre arriba per primavera. En aquesta edició les activitats diürnes es concentraran a la plaça Virreïna, i el sopar i el concert nocturn, com cada any, serà a la Sedeta.

L’elitització no fa gràcia

A les 20h del vespre engegarà el cercavila sota el lema “l’elitizació no fa gràcia”.  Coorganitzat amb el grup d’habitatge de l’Assemblea de Gràcia, recorrerà els carers de Gràcia des de la plaça Virreïna fins a la Sedeta. Amb el cercavila es preten denunciar el procès de substitució dels espais populars de Gràcia per botigues no aptes per a les butxaques populars, habitatges d’alt estànding i places i espais públics urbanitzats per dificultar les relacions socials de veinatge.

La programació

Matí i tarda, a la plaça Virreina:

10’30h Activitats infantils
13h Aperitiu
14h Dinar popular de paella vegetariana.
16’30h Torneigs esportius de futbol, bàsquet i volei [inscripcions a esportstrobadajove@gmail.com – posar nom, esport i nombre de participants]
17’30h Xerrada “com gestionem el menjar?” a càrrec del grup de treball Xarxa d’aliments de l’Assemblea de Gràcia.
18h Taula rodona “Gràcia en venta”.
20h Cercavila “L’elitització no fa Gràcia”, a càrrec del grup de treball d’Habitatge de l’Assemblea de Gràcia.
Nit, a La Sedeta:
21h, sopar a càrrer de Gràcia amb Cuba.
22h Concert amb Turo & Bittah [hip hop reivindicatiu], sybarites [ska clàssic] i Alerta [festa i lluita].
El manifest

Des de la Plataforma d’Entitats Juvenils de Gràcia us volem convidar el dia 27 d’abril a participar de la 6a Trobada Jove de Gràcia, un Trobada que poc a poc es va consolidant al barri on el jovent volem prendre el protagonisme per un dia sortint al carrer i reivindicant la nostra condició de joves i graciencs.

Aquest any hem centrat aquesta Trobada Jove en el procés d’elitització que està patint la Vila de Gràcia: Observem amb actitud crítica com dia a dia el barri perd la seva essència més popular i allà on hi havia una comerç de tota la vida, una bodega, una plaça enjardinada, un bloc de pisos de veïns, la seu social d’alguna entitat, un Casal Popular,… ara hi ha un negoci de luxe inassequible per les nostres butxaques, uns pisos d’alt standing que mai podrem pagar, uns solars abandonats a l’espera que algun especulador pugui fer negoci,  uns apartaments per turistes o bé el Youth Hostel més gran de tota Barcelona, unes places dures construïdes amb ciment i despersonalitades , els desnonaments que pateixen famílies per la no actuació del districte,… Segur que podeu trobar més motius, i per això us convidem a participar i especialment en el cercavila que tindrà lloc en el marc de la Trobada Jove i que començara  a les 20h de la Plaça Virreina.

Davant d’aquests fets, el jovent gracienc no callarem. A les entitats juvenils ens han deixat sense espais, ens han desposseit d’un espai històricament reivindicat, el Casal de Joves de Fontana i se’ns ha perseguit a cops d’ordenança per les places i carrers del barri. En cap moment han tingut en compte les nostres necessitats:  la falta de voluntat política perquè puguem autogestionar un CASAL de JOVES, l’aberrant falta d’equipaments juvenils on poder relacionar-nos, llocs on estudiar, practicar esport, produir i consumir cultura.

Amb la Trobada Jove volem construir un espai de pensament crític i oci pel jovent gracienc, enorgullint-nos de ser joves i grancieques, sense embuts. Amb voluntat de recuperar el barri per les persones i lluny de la lògica de consum que predomina actualment.
L’elitització no fa gràcia!
El barri no està en venta, el jovent el defensa!
El cartell
6a-trobada-jove-v3
Anuncis