Comunicat de denúncia de l’actuació dels mossos el passat 30 d’abril a Gràcia

mossos30abril2El passat 30 d’abril al vespre diferents col·lectius anticapitalistes de Gràcia van convocar una manifestació pel barri de Gràcia en motiu de l’1 de maig. La convocatòria va aplegar unes 150 persones.

Per sorpresa de totes, la Brigada Mòbil dels Mossos va prendre els carrers de la Vila. Més de 250 antiavalots i un centenar de policies de paisà es van desplegar pels carrers de Gràcia, a peu o amb furgonetes d’aquest cos policial. Els antiavalots, a més a més, anaven amb la cara tapada, armats amb escopetes per disparar les perilloses bales de goma i portaven màscares antigas, sembrant la por entre els veïns i veïnes per arreu on passaven.

Els col·lectius i organitzacions sotasignants, mitjançant aquest comunicat volem mostrar el nostre rebuig a la desproporcionada actuació dels Mossos d’Esquadra, emmarcada dins l’escalada repressiva de la Conselleria d’Interior, i amb l’únic objectiu de fer una demostració de força i intentar estendre la por la vigília de les manifestacions de l’1 de Maig.

 A més a més, en un moment de retallades en molts serveis públics essencials, no entenem com es pot fer un desplegament repressiu sense motiu i totalment desproporcionat que té un cost aproximat de 95.000 euros (calculant només hores extres, dietes, benzina…del desplegament dels Mossos).

El mateix 1 de maig, durant i després de la manifestació de la tarda, Gràcia va tornar a patir un setge policial. Desenes d’antiavalots van prendre els carrers adjacents al carrer Còrsega, amb una actitud desafiant identificaven arbitràriament a tothom qui volgués accedir a la Vila. Als voltants d’aquests carrers es va produïr l’incident més sonat, on en un intent de justificar tot el dispositiu, els antiavalots van entrar a un bar situat al carrer Girona amb Pau Claris desallotjant a la gent que en aquells moments es trobava a dins. Desenes de persones van recriminar l’actuació dels antiavalots que desbordats per la situació van detenir a en Sergi, un noi que es trobava fotografiant l’esperpèntic espectacle.

Per tot això, exigim:

  • Acabar amb aquestes pràctiques policials que vulneren les llibertats de Manifestació.
  • Que els diferents organismes implicats detallin el cost que va tenir el desplegament, tant per part dels Mossos d’Esquadra com de la Guàrdia Urbana, així com la retirada de contenidors que es va efectuar en alguns carrers de la Vila.
  • Que els Mossos d’Esquadra compleixin d’una vegada l’obligació de mostrar el seu número d’identificació
  • Que el Ple del Districte de Gràcia rebutgi aquest tipus d’actuacions al barri
  • Que el ple del Districte demani la dimissió de Ramon Espadaler

Tot això no ens farà recular. Pensem seguir lluitant contra el robatori i saqueig dels serveis públics, contra l’explotació salvatge i eliminació dels drets de la classe treballadora, contra l’esclavatge del deute, i per la veritable sobirania del poble. I tornarem a sortir al carrer cada vegada que sigui necessari. Ni Valdecasas, ni Joan Saura ni Felip Puig, han pogut fer callar ni atemorir la lluita dels i les gracienques, ni ho farà ara Espadaler per molt que ens envii els seus miserables mercenaris armats una vegada i una altra.

El dispositiu, pensat per la persecució i la criminalització de la dissidència ens reafirma la idea de seguir construïnt una Gràcia per als i les gracienques, per aquest motiu hem convocat una mobilització el proper dissabte 11 de maig a les 18h a la Plaça de la Vila, per la llibertat d’expressió i manifestació.

Gràcia (Països Catalans), 3 de maig de 2013

Signants (llistat obert):

Arran Gràcia, Endavant OSAN Gràcia, CUP Gràcia, Coordinadora de Músics de Gràcia, La Tele, Ateneu independentista La Barraqueta, Assemblea de la Vila de Gràcia, Coordinadora d’Estudiants de Gràcia i Sant Gervasi, CGT, Lluita Internacionalista, EUiA de Gràcia, Llibreria La Sirga, Gràcia amb Cuba, Assemblea Llibertària de Gràcia l’OCA, Plataforma d’Entitats Juvenils de Gràcia, Colla Bastonera de Gràcia Cop a Cop, Associació de veïns i veïnes del carrer Progrès, Associació de Veïns i Veïnes de la Vila de Gràcia, Coordinadora Obrera Sindical, Assemblea Groga de Gràcia, Ateneu Independentista i Popular La Torna

Desfilada militar dels mossos d’esquadra a Gràcia contra el dret a manifestació el 30/4/2013

11maigcartell2b

Anuncis