Una cassolada denuncia l’ocupació policial de Gràcia

gracia03Aquest dissabte més de cent veïnes i veïns de Gràcia  van participar en la cassolada a la plaça de la Vila com a resposta al desplegament policial que hi va haver a Gràcia el passat 30 d’abril en motiu d’una manifestació anticapitalista al voltant del 1 de maig.

Després d’uns 30 minuts fent sonar xiulets, mostrant grans fotos del desplegament, esl concentrats van marxar en una cercavila improvitzada pel carrers i places més cèntriques de la Vila, repartint fulls infromatius als molts veïns que s’acostaven, amb  crits de “Mossos fora del barri” o “despeses policials per a escoles i hospitals”, en referència a l’elevat preu del desplegament-espectacle organitzat per la conselleria de l’interior. També van realitzar diversos murals  en diverses parets de la Vila.

Durant el recorregut es va llegir el manifest signat per més d’una vintena entitats de la Vila i es reclamà al districte que expliqui el cos del desplegament i denunciant que mentre no hi ha diners per construir escoles al barri com l’Univers, que es fa pagar per tenir la cadira de l’acompanyant a l’Hospital de l’Esperança, que cada més fan fora persones seva per no poder pagar la hipoteca o el lloguer, si que n’hi ha per intimidar i perseguir a la gent que protesta i lluita per una vida digne.

En acabar la cercavila improvisada es va destacar que tot i els desplegaments desmesurats, la repressió i la brutalitat policial, els col·lectius i moviments socials de Gràcia seguiran lluitant “contra el robatori i saqueig dels serveis públics, contra l’explotació salvatge i eliminació dels drets de la classe treballadora, contra l’esclavatge del deute, i per la veritable sobirania del poble. I tornarem a sortir al carrer cada vegada que sigui necessari. Ni Valdecasas, ni Joan Saura ni Felip Puig, han pogut fer callar ni atemorir la lluita dels i les gracienques, ni ho farà ara Espadaler per molt que ens envii els seus miserables mercenaris armats una vegada i una altra”.

El manifest de denúncia ha rebut les firmes d’Arran Gràcia, Endavant OSAN de Gràcia, CUP de Gràcia, Coordinadora de Músics de Gràcia, La Tele, Ateneu independentista La Barraqueta, Assemblea de la Vila de Gràcia, Coordinadora d’Estudiants de Gràcia i Sant Gervasi, CGT, Lluita Internacionalista, EUiA de Gràcia, Llibreria La Sirga, Gràcia amb Cuba, Assemblea Llibertària de Gràcia l’OCA, Plataforma d’Entitats Juvenils de Gràcia, Colla Bastonera de Gràcia Cop a Cop, Associació de veïns i veïnes del carrer Progrès, Associació de Veïns i Veïnes de la Vila de Gràcia, Coordinadora Obrera Sindical, Assemblea Groga de Gràcia, Ateneu Independentista i Popular La Torna

Anuncis