Pensionistes de Gràcia faran reclamacions per a la revalorització de les pensions

El recentment constituït Grup de Suport per unes Pensions Dignes de Gràcia impulsa la realització de reclamacions per a la revalorització de les pensions,

Han fet pública la següent nota:

pensionsnov2013“Des del Grup de Suport per unes Pensions Dignes de Gràcia fem una crida al conjunt d’entitats i col·lectius de la vila per aconseguir el màxim nombre de reclamacions per a la revalorització de les pensions del 2012, després de la greu irregularitat per la qual l’augment de les pensions no va ser proporcional al de l’IPC. Les reclamacions seran admeses l’Institut de la Seguretat Social fins al mes de desembre, així que haurem de treballar a contrarellotge per fer el màxim de pressió al jutjat social. Teniu adjuntada la reclamació per poder-la imprimir. L’espai on s’indica que cal posar el salari brut mensual NO s’ha domplir, ja que un mínim error en els cèntims serveix de pretext a l’administració per denegar la reclamació. 

D’altra banda, ens oposem frontalment a l’atac al sector de la vellesa que suposarà la nova reforma del sistema públic de pensions, i que possiblement s’aplicarà a partir del gener del 2014. Aquesta llei implicarà una pèrdua del poder adquisitiu de la gent gran, la qual trigarà uns 35 anys a recuperar-se, això sí, en el cas de bonança del sistema de Seguretat Social (fet que legítimament dubtem que es produeixi en els propers anys).

És per això que convoquem dues assemblees per al dia 28 de novembre a l’atneu La Barraqueta (carrer Tordera, 28), així com una concentració a la plaça de la Vila el dia 2 de desembre, que es desplaçarà a l’INSS per entregar, de manera col·lectiva i massiva, les reclamacions aconseguides durant aquest temps. La resposta popular als carrers serà necessària per a la defensa de les nostres pensions, del contrari esdevindran com a interlocutores les cúpules dels dos grans sindicats, pactistes amb les patronals i els governs capitalistes.

Agrairíem que tota Gràcia es fes ressò d’aquestes convocatòries. Per qualsevol dubte podeu passar per la Barraqueta qualsevol tarda de 18h a 21h, i/o visitar la pàgina http://salvemlespensions.wordpress.com/, on trobareu la informació referent a la campanya a nivell de Barcelona.

Gràcies i fins aviat

Prou retallades socials. Defensem el que és nostre!”

Anuncis