La Marea Pensionista prepara la resposta contra la reforma del Sistema Públic de Pensions

mpgSota el títol “Ens roben les pensions, defensem el que és nostre” la Marea Pensionista de Gràcia va organitzar el dimecres 18 de desembre una xerrada debat on van assistir una quarantena de pensionistes i que comptava amb la presència de Àlex Tizminezky (advocat del col·lectiu Ronda i especialista en dret de la Seguretat Social i Pensions), Conxa  Tomàs(membre de l’Associació Veïnal de Gràcia) i Felipe Aranguren (activista Iaioflauta).

Els pensionistes de la vila de Gràcia han començat a organitzar-se per defensar els seus drets i aconseguir la revalorització de les pensions acumulada de l’any 2012 per la pujada de l’IPC, tal i com determina la Llei General de la Seguretat Social i com algun jutjat ha reconegut. Alhora la Marea de Pensionistes de Gràcia també pretén començar a preparar una resposta popular contra la reforma del Sistema Públic de Pensions que prepara el govern del PP.

Durant la xerrada, Tisminetzky va explicar les novetats de les reformes dutes a terme en aquest àmbit pels governs de Zapatero i Rajoy, amb la col·laboració puntual de CCOO i UGT, i les conseqüents pèrdues de poder adquisitiu. També va abordar l’actual situació del sistema de pensions i va avaluar la reforma que la Patronal demana, que podria ser aprovada pel govern espanyol aquest desembre i que a ser acceptada augmentaria l’edat de jubilació fins als 70 anys i disminuiria el poder adquisitiu entre un 30 i un 50% els propers anys.

Posteriorment, Aranguren va fer una crida a la desobediència com a eina per aconseguir aturar les reformes regressives i enderrocar-les, així es van posar diversos exemples de lluites com la insubmissió al servei militar, la PAH o el moviment pel dret a l’autodeterminació entre altres com a exemples que ens demostren que la mobilització popular i la desobediència són efectives.

Finalment la Marea Pensionsita de Gràcia va explicar que ja han fet una primera entrega de demandes de revalorització i que preparen la següent per al proper dilluns 30 de desembre a l’INSS (Sant Antoni María Claret, 5-11) a les 11h del matí , també es va convocar a una assemblea oberta el 9 de gener a la Barraqueta a les 11h i finalment es va fer una crida a participar a les Nadales reivindicatives els dies 23 i 27 de desembre i el 3 de gener, tots tres dies a la Barraqueta a les 18h. Per a més informació i assessorament s’han habilitat dos punts, a la Violeta els dilluns de 18 a 21 hores i a la Barraqueta els dimarts i dijous a les 10.30h.

Vídeo de la xerrada publicat per Graciamon:

Anuncis