El Nou Casal Popular de Gràcia ja és una realitat

BffUby1IYAELF2LEl passat 31 de gener, després de la manifestació en suport al Banc Expropiat, es va ver pública l’okupació d’una antigua sucursal de Catalunya Caixa, que portava més de 3 anys buida, per part d’un grup de joves. Fem un breu resum del cap de setmana.

 Des del 8 d’abril del 2013, el jovent de Gràcia no comptava amb cap espai autogestionat, des de que li van arrebassar l’emblemàtic Casal Popular de Gràcia, situat al bell mig de la Vila. Després de mesos de treball i de teixir complicitats amb altres espai alliberats de la Vila, el jovent de Gràcia ja compta amb un Nou Casal.
Després de la manifestació en suport amb el Banc Expropiat, un centre social fruit de l’okupació d’una antigua sucursal de Caixa Tarragona que amb la fusió de caixes va passar a mans de Catalunya Caixa , i que actualment ha esdevingut un espai imprescindible per construir i fer realitat la solidaritat i el suport mutu. Però la directiva de Catalunya Caixa no ho entén així i ha denunciat el Banc Expropiat, involucrant-lo en un procés judicial. Les veïnes de Gràcia han decidit presentar una campanya perquè l’entitat bancària retiri la denúncia.
En el marc d’aquesta campanya, es va ocupar l’antiga sucursal, situada a Travessera de Gràcia amb Bailèn. Des de divendres, ja són tres dies d’okupació, que han esdevingut un punt de Trobada del jovent i amb una agenda d’actvitats completa. Destacant els diferents àpats populars, les converses amb els veïnes que mostraven el seu suport i intercanviaven opinions i l’assemblea de joves que es va celebrar diumenge amb la participació d’una seixantena de joves, que es van organizar per comisiones per tal d’organitzar aquesta setmana i acondicionar l’espai.
Per aquesta setmana s’han organitzat diferents activitats al Nou Casal Popular:
– dilluns 3: cinefòrum, la Fuga de Segovia a les 19h.
– dimarts 4: Passi del documental 4F, després de sopar
– dimecres 5: nit de monòlegs, després de sopar
– dijous 6: jam session de 20h a 23h.
A més, cada dia de la setmana es realitzaran esmorzars, dinars i sopars populars.

Nou Casal Popular de Gràcia,

3 de febrer del 2014, Vila de Gràcia (Països Catalans)

Poder seguir l’activitat del Casal a través del compte de twitter @casalgracia

Anuncis