[3 juny] Els Mossos d’Esquadra desallotgen l’Oficina d’Habitatge de Gràcia

Comunicat sobre el desallotjament:

Aquest matí els Mossos d’Esquadra han desallotjat l’Oficina d’Habitatge de Gràcia, edifici recuperat pel moviment veïnal a la Plaça del Sol. El desallotjament s’ha produït a les 07:45 h del matí, 15 minuts abans que la notificació arribes al despatx de l’advocada de l’Oficina. Aquest és un procediment totalment irregular.

Altre cop s’han desatès les necessitats de les veïnes i veïns de Gràcia i se’ls hi ha robat un espai imprescindible per a garantir l’accés a l’habitatge i la cobertura de les mínimes condicions de dignitat. En aquest espai es treballava per a evitar desnonaments i desallotjaments, per denunciar l’assetjament immobiliari i per assegurar a tothom l’accés a l’aigua potable, la llum i el gas. Malauradament, avui en dia aquestes necessitats bàsiques no estan cobertes per a tothom, de manera que aquest tipus d’espai d’autoorganització popular i suport mutu són absolutament vitals.

Així mateix, aquest desallotjament és una mostra més del procés de gentrificació que pateix Gràcia des de fa anys. El preu del lloguer és cada cop més alt i moltes vegades inassumible per les classes populars gracienques, els comerços de proximitat han de a la persiana, l’espai públic s’està privatitzant, les condicions laborals que ofereix la indústria turística condemnem els nostres joves a la més miserable precarietat, i tot per a convertir-nos en el barri de moda de la Marca Barcelona. Ens estan fent fora del nostre barri i això no ho podem permetre. Cal recordar que la indústria turística i especuladora vol convertir aquest edifici de la Plaça del Sol en un nou allotjament turístic que, com tots, beneficiarà a molt poquets, i ens perjudicarà a l’enorme majoria.

Per aquestes raons exigim a l’Ajuntament de Barcelona:

· Que derogui immediatament la llicència d’obres que afecten l’edifici desallotjat. Aquest és un pas previ necessari doncs s’ha trencat el consens del veïnat i s’ha expulsat un projecte imprescindible pel Districte de Gràcia.

· Que retiri la llicència d’allotjament turístic que s’hagi concedit i permeti un debat entre veïnes i veïns per dicidir quines són les prioritats del barri, per tant, quin us hauria de tenir aquest edifici. Necessitem un hotel o pisos amb lloguer social?

Per acabar cal que tothom tingui present que l’Oficina d’Habitatge de Gràcia continua viva i combativa, llesta i preparada per a persistir en la lluita pel dret a l’habitatge digne. No existeix encara cap tanca, cadena o mur capaç d’allunyar-nos dels nostres somnis!

Força i lluita!

oficina habitatge

Anuncis