Ja tenim nou Casal Popular a Gràcia: «Un desallotjament, una altra okupació!»

[Llegeix en aquest enllaç una breu cronologia de la lluita de joves de Gràcia per un Casal de joves autogestionat]

Dos dies després del desallotjament del Casal Popular Tres Lliris situat en una antiga oficina de CatalunyaCaixa, les joves de Gràcia han fet efectiva la màxima «Un desallotjament, una altra okupació».

Sin título

foto de @_ittos_

La manifestació convocada per ahir dissabte amb el lema «Omplim els espais buits de vida» va comptar amb la participació d’unes 300 persones i va finalitzar amb l’okupació per part de les joves del Tres Lliris i ARRAN Gràcia de l’antiga comissaria de la Policia Nacional a Lesseps (situada a la cantonada dels carrers Torrent de l’Olla amb Nil Fabra). El local és propietat de l’Ajuntament de Barcelona i ha estat abandonat des del 23 d’abril de 2013, quan va tancar la comissaria.

_MG_3308.JPGEl soterrani encara conserva els calabossos on al llarg de la fosca existència de la comissaria van ser engarjolades moltes gracienques: militants polítiques, independentistes, antifeixistes, okupes, vaguistes… Entre ells els tres joves graciencs detinguts i torturats fa deu anys per la Guardia Urbana i traslladats a continuació a la comissaria de la Policia Nacional a Lesseps. El vídeo «10 anys d’impunitat» recull el seu testimoni.

_MG_3310Ara l’antiga comissaria de Lesseps abandona la foscor i s’omple de la llum revolucionària de les joves de Gràcia per convertir-se en un nou Casal Popular.

 

 

Comunicat del Moviment Popular de Gràcia (MPG) arran del desallotjament del Casal Popular Tres Lliris

A continuació trobareu un recull d’imatges de les cel·les, encara intactes, que hi ha al soterrani de l’antiga comissaria. Totes les fotografies són de Gràcia Viva. @GraciaViva

 

Anuncis