[15 D] Contra l’explotació, suport mutu

Arrel de l’acomiadament per haver agafat la baixa per malaltia d’un treballador de Bon Preu, La Precària, l’Assemblea Laboral del Casal Popular Tres Lliris ha convocat una concentració el proper dimarts 15 de desembre a les 6 de la tarda al Casal Tres Lliris. L’objectiu de la mobilització serà denunciar el cas, exigir la reincorporació del treballador a la feina i demostrar que contra l’explotació és més necessari que mai el suport mutu.

CV8OIO2XIAA8B8m

 

L’Informer de la precarietat a Gràcia ens dóna més detalls del cas:

EL SUPERMERCAT BONPREU ACOMIADA MALALTS:

El dilluns 9 de novembre, un veí del barri Gràcia, i treballador del Bon Preu del carrer Verdi 105-107, va ser acomiadat per presentar la baixa
.
En D.G. de 26 anys feia 3 mesos que estava en període de prova. La seva evolució va ser positiva fins al punt que en només 2 mesos, ja el van formar com a xarcuter. El problema va ser quan divendres 6 de novembre, el veí de Gràcia, va patir un esquinç cervical amb ruptura fibril·lar de l’esternoclidomastoideo. El dissabte 7 el van obligar a treballar sense protecció, (recomanada pel metge) tot i haver avisat de la lesió que patia a la gerent de l’establiment. Aquest fet va repercutir-li a la lesió, agreujant-li el dolor durant el cap de setmana.
Dilluns 9, abans d’anar al CAP, va passar pel supermercat per trobar una solució. La Gerent es va limitar a amenaçar-lo dient-li que si agafava la baixa hauria d’assumir les conseqüències.
Per sort, el nostre company ja ha rebut l’alta mèdica; però l’acomiadament la deixat en una situació precària, no podrà celebrar unes festivitats dignes, ja que en prou feines podrà pagar les despeses diàries, això sumat, a l’arribada del seu primer nebot a principis de gener.

És per tot això, que des de La Precària EXIGIM LA READMISSIÓ IMMEDIATA DEL NOSTRE COMPANY, perquè amb la salut no si juga. Qualsevol persona pot estar de baixa i, en cap cas, és motiu suficient per al·legar un acomiadament.

 

Anuncis